Özel yurtları tercih ederken püf noktalar

Genellikle Türkiye’nin her noktasında devlet yurtları bulunmaktadır. Bunun yanında farklı özelliklerde ve fiyat aralıklarında pek çok özel yurt seçeneği de öğrencilere sunulmaktadır. Bunlar arasında aydın kız yurdu araştırması yapan öğrenciler içinde pek çok alternatif bulunuyor. Yurt ararken üniversiteye yakın, kullanışlı ve ekonomik özelliklerde seçenekler öğrenciler için avantajlı seçenekler olacaktır.

Oda Özellikleri
Genel olarak hem devlet yurtlarında, hem de özel yurtlarda 1,2,4 kişilik oda seçenekleri bulabilmek mümkün olacaktır. Odalar geniş, ferah olmakta bazı yurtlarda balkon imkânı da bulunmaktadır. WC ve banyo her odaya özel olarak sunulmaktadır. 24 saat kesintisiz sıcak su verilmektedir. Standart olarak buzdolabı, wifi her oda için sunulur. Özel yurtlarda odalarda lcd televizyonlar ve uydu bağlantıları da yer alabiliyor. Odalarda çalışma alanları da yer alıyor. Her öğrenciye özel çalışma masası, ayakkabı dolabı, gardırop, şifonyer, valizlik buluyor.

Sosyal Hizmetler
Pek çok aydın kız öğrenci yurtları özellikleri arasında kafeterya bulunur. Kütüphane salonları ve etüt salonları da odalardan bağımsız olarak yurtlarda yer alıyor. Özel yurtlarda sosyal hizmetler çok daha gelişmiştir. Yurdun konumuna ve inşasına bağlı olarak market, özel rehberlik hizmeti, kuaför hizmeti, revir ve sağlık destekleme hizmetleri de bulunmaktadır. Haftalık film izleme seansları sunabilen yurt seçenekleri de bu kapsamda değerlendirilebilir. Artan özellikler ve sunulan ek hizmetler aylık ödemelere ek masraf olarak yansıyacaktır.

Genel Hizmetler
Tüm aydın kız yurtları içerisinde ferah ve geniş yemekhaneler yer alıyor. Genel olarak sabah ve akşam olarak menü sunulmaktadır. Devlet yurtlarında belirli bir tutar üzerinde öğrenci yemek istediği menülerden seçtiğinde ek olarak parasını ödemektedir. Özel yurtlarda bunlar ek fiyat olarak harcamalara yansıyacaktır. Genel olarak tüm yurtlarda günlük temizlikler yapılmaktadır. Güvenlik hizmeti ve parmak izi ile giriş çıkışlar takip edilmektedir.

Hemen hemen her yurtta yüksek güçte jeneratör ve büyük hacimli yedek su deposu yer almaktadır. Yangın merdiveni ve yangın algılama sistemleri ile de güvenlik önlemleri alınmaktadır. Asansörler katlar arasında kesintisiz çalışmaktadır. Merkezi kalorifer sistemleri ve çamaşır haneleri ile de öğrencilerin ihtiyaçları olan her şeye ulaşım çok pratik olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir